Spinatquiche mit Feta und Tomaten

Spinatquiche mit Feta und Tomaten

4.1 111 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Mehl
    200 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
Belag
  • Cracker (50 g), z.B. von Tuc
    10
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    180 g
  • gemischte Kräuter, TK
    20 g
  • Dill abgezupft
    10 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    10 g
    10 g Schnittlauch, TK
  • Blattspinat, TK aufgetaut, abgetropft
    650 g
  • Feta in Stücken
    400 g
  • Eier
    2
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 17 g
Kalorie 1766 kJ / 421 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...