Linseneintopf mit Lyoner Wurst

Linseneintopf mit Lyoner Wurst

4.4 503 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • glatte Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Möhren in Stücken
    80 g
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Porree in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Speckwürfel luftgetrocknet
    40 g
  • Butter
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Puylinsen, getrocknet
    100 g
  • Rotwein
    70 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken
    400 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Fleischwurst (Lyoner Wurst)
    300 g
  • Weißweinessig
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 510 kcal / 2137 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...