Wersje kompatybilne
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel mit Kartoffeln
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 5 g Butter
- 750 g Kartoffeln, klein oder in Stücken (siehe Tipp)
- 1000 - 1500 g Spargel
Sauce Hollandaise
- 250 g Butter, in Stücken
- 50 g Wasser
- 1 EL Zitronensaft
- 3 Eigelb
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseplatte mit heller Sauce
1h
Spargel mit Kartoffeln
50 min.
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10 min.
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40 min.
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min.
Dreierlei Fischfilets mit Kräutersauce und kleinen Pellkartoffeln
30min
Spaghetti Bolognese mit Basilikum-Parmesan
35min
Kabeljau in Senfsauce
40 min.
Schnelle Sauce Hollandaise
10 min.
Kabeljau mit buntem Gemüse und Weißweinsauce
45 min.
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40 min.
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30 min.