Rosenkohlcremesuppe

Rosenkohlcremesuppe

4.6 1.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosenkohl
    350 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Kartoffeln in Stücken
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Speckwürfel
    50 g
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1291 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...