Rosenkohlcremesuppe
TM6 TM5

Rosenkohlcremesuppe

4.6 (1.2K ocen)

Składniki

  • 350 g Rosenkohl
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Olivenöl
  • 250 g Kartoffeln, in Stücken
  • 700 g Wasser
  • 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • 50 g Speckwürfel
  • 150 g Sahne
  • ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1291 kJ / 308 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy