Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohlcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosenkohl350 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl30 g
-
Kartoffeln in Stücken250 g
-
Wasser700 g
-
Hühnerbrühe (für je 0,5 l)2 Würfel
-
Speckwürfel50 g
-
Sahne150 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1291 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min
Grünkohlcremesuppe
45 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min
Champignon-Rahmsuppe
35 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40 min