Champignon-Porree-Cremesuppe

Champignon-Porree-Cremesuppe

4.5 888 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Champignons in Stücken
    300 g
  • Porree in Ringen
    50 g
  • Wasser
    600 g
  • Schmand
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Porree
    50 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Sonnenblumenöl
    10 g
  • geräucherter, roher Schinken mager, in kleinen Würfeln
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 254 kcal / 1063 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...