Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse

Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse

4.7 260 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 l

Składniki

  • Fenchelknolle (ca. 180 g), in Stücken
    1
    100 g Champignons, weiß, evtl. halbiert
  • Zitronensaft und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Knollensellerie in Stücken
    120 g
  • Schalotten
    300 g
  • Butter
    50 g
  • Mehl
    30 g
  • Geflügelbrühe kräftig gewürzt
    500 g
  • Weißwein
    100 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Sahne
    200 g

Wartości odżywcze na 1 l

Kalorie 1046 kcal / 4378 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 82 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...