Linseneintopf

Linseneintopf

3.9 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Portionen

Składniki

  • Tellerlinsen, getrocknet
    800 g
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    2400 g
  • Möhren in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (2-3 cm)
    100 g
    50 g Zwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
  • Paprika, gemischt in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    2 TL
  • Paprika rosenscharf
    2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 geh. TL
    4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt
  • Chorizo in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Katenschinkenwürfel
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 935 mg
Białko 21 g
Kalorie 1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 12.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...