Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Speckwürfel
- 300 g Rosenkohl, frisch oder TK, aufgetaut
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Sahne
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß (opcjonalnie)
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Kohlrabisuppe
35 min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40min
Wirsing-Käse-Suppe
45 min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 min
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min