Rosenkohl-Kartoffel-Suppe

Rosenkohl-Kartoffel-Suppe

4.2 724 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Speckwürfel
    50 g
  • Rosenkohl frisch oder TK, aufgetaut
    300 g
  • Kartoffeln in Stücken
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß (opcjonalnie)
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 688 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...