
Urządzenia i Akcesoria
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel klein, halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Speckwürfel50 g
-
Rosenkohl frisch oder TK, aufgetaut300 g
-
Kartoffeln in Stücken250 g
-
Wasser700 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Sahne150 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß (opcjonalnie)¼ TL
-
Muskat2 Prisen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
164 kcal /
688 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 5/2015
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy