Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g weißer Spargel, nur die Schalen
- 60 g Mehl
- 1 TL Worcester-Sauce
- 20 g Zitronensaft
- 200 g Sahne
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Sauce Hollandaise
15 min
Spargelcremesuppe
25min
Spargelcremesuppe
45 min
Spargel mit Kartoffeln
50 min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1 Std. 15 Min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
45 min
Gebeizte Forelle mit Kartoffel-Sellerie-Stampf
4h
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min
Schnelle Sauce Hollandaise
10 Min
Dijon-Senfsauce
15 min