Penne mit Brokkoli und Ricotta

Penne mit Brokkoli und Ricotta

3.3 171 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln, gehobelt
    3 EL
  • Wasser zum Kochen
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Salz zum Kochen und Abschmecken
  • Penne
    320 g
  • Brokkoli in Röschen
    400 g
  • Rucola
    75 g
  • Tomaten, getrocknet in Öl, abgetropft
    40 g
  • Schalotten (80 g), halbiert
    3
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    3 EL
  • Ricotta
    150 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Muskat
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 567 kcal / 2372 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...