Linsen-Risotto mit Bockwurst

Linsen-Risotto mit Bockwurst

4.2 118 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhre in Stücken
    80 g
  • Sellerie in Stücken
    60 g
  • Olivenöl
    3 EL
  • Butter
    20 g
  • Risottoreis
    300 g
  • Weißwein
    50 g
  • Hühnerfond
    650 g
  • Linsen (Abtropfgew. 265 g)
    1 Dose
  • Majoran abgezupft
    6 Stängel
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Bockwürstchen in Scheiben (1-2 cm)
    3
  • Crème fraîche
    80 g
  • körniger Senf
    1 EL
  • scharfer Senf
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 3192 kJ / 762 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...