Linsen-Risotto mit Bockwurst
TM6 TM5

Linsen-Risotto mit Bockwurst

4.2 ( 114 ocen )

Składniki

  • 1 Zwiebel halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 80 g Möhre in Stücken
  • 60 g Sellerie in Stücken
  • 3 EL Olivenöl
  • 20 g Butter
  • 300 g Risottoreis
  • 50 g Weißwein
  • 650 g Hühnerfond
  • 1 Dose Linsen (Abtropfgew. 265 g)
  • 6 Stängel Majoran abgezupft
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 3 Bockwürstchen in Scheiben (1-2 cm)
  • 80 g Crème fraîche
  • 1 EL körniger Senf
  • 1 EL scharfer Senf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
762 kcal / 3192 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
77 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy