Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- Salz zum Kochen der Nudeln
- 250 g Nudeln, trocken, Sorte Tagliatelle
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Pfeffer
- 1 EL natives Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2348 kJ / 561 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40min
Spinat-Nudeln mit Muskatsahne
30min
Linguine mit grünem Spargel und Käse-Mandel-Sauce
35 min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Avocado-Pesto zu Orecchiette
35 min
Nudeln mit Käsesauce, Pesto und frischen Tomaten
45min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1 godz.
Parmesan-Pasta
30min
Penne mit Spinat-Käse-Sauce
25 min