Tagliatelle mit Pistazien-Pesto und Zitrone

Tagliatelle mit Pistazien-Pesto und Zitrone

3.5 120 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Salz zum Kochen der Nudeln
  • Nudeln trocken, Sorte Tagliatelle
    250 g
  • Pistazien, ungesalzen, geschält
    60 g
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Pfeffer
    1 Prise
  • natives Olivenöl
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2348 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...