Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- Salz zum Kochen der Nudeln
- 250 g Nudeln, trocken, Sorte Tagliatelle
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Pfeffer
- 1 EL natives Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2348 kJ / 561 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1h
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 min
Penne mit Huhn und Haselnuss
30 min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Spaghettinester mit Auberginencreme
40min
Tortellini in Brokkoli-Sahne-Sauce
35 min
Spaghetti mit Walnuss-Pesto
20 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 min
Parmesan-Pasta
30 min
Cashew-Basilikum-Pesto
10min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25 min
Walnuss-Ricotta-Pesto
10min