Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille-Auflauf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Tomatenmark20 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker2 Prisen
-
Chiliflocken½ TL
-
Crema di Balsamico10 g
-
Thymian, getrocknet½ TL
-
Basilikum, getrocknet½ TL
-
Zucchini gelb oder grün (ca. 200 g)1
-
Auberginen (ca. 300 g)2
-
Tomaten (ca. 500 g)5
-
Büffel-Mozzarella abgetropft, zerzupft1 - 2 Kugeln
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
901 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So frisch!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gemüseauflauf mit Quark
1 godz. 30 min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Auberginen-Chili
25 min
Auberginen-Zucchini-Auflauf mit Hackfleisch
1 godz. 15 min
Rote-Linsen-Gratin
1 godz. 20 min
Paprika-Zucchini-Quiche
1 godz.
Käse-Brokkoli-Lasagne
50 min
Zucchini-Tomaten-Auflauf
45 min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 min
Zucchini-Lasagne
50 min
Kartoffel-Zucchini-Tortilla
1 godz. 10 min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 godz. 50 min