Pasta alla Putanesca
TM6 TM5 TM31

Pasta alla Putanesca

4.5 ( 366 ocen )

Składniki

  • 4 Stängel Petersilie glatt, abgezupft
  • 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
  • 700 g Strauchtomaten mittelgroß, Stielansatz keilförmig entfernt
  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 rote Chilischote, frisch entkernt
  • 5 EL Olivenöl
  • 20 g Sardellenfilets, in Öl abgetropft
  • Salz zum Kochen
  • 400 g Spaghetti
  • 40 g Oliven, schwarz, entsteint
  • 40 g Kapern
  • 3 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
526 kcal / 2207 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
76 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy