Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, glatt, abgezupft
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 700 g Strauchtomaten, mittelgroß, Stielansatz keilförmig entfernt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 5 EL Olivenöl
- 20 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- Salz zum Kochen
- 400 g Spaghetti
- 40 g Oliven, schwarz, entsteint
- 40 g Kapern
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2207 kJ / 526 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Zitronenlinguine mit Scampi
35min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40min
Tintenfischsauce
40min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35min
Sauce all'amatriciana
20min
Tomaten-Kapern-Pasta
35min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40min
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Linguine in Tomatenbutter
30min
Sauce alla Puttanesca
25min