![Sauce alla Puttanesca Sauce alla Puttanesca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50DD4F0B-F25D-4A9B-A09B-1F35A7FD578F/Derivates/D4C75175-75A3-48A0-9D01-9946FE5ECE72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 80 g Olivenöl
- 400 g stückige Tomaten, konserviert
- 2 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 15 Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 15 Oliven, grün, entsteint, halbiert
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1459 kJ / 348 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischsauce
40 Min
Pasta e Fagioli
35min
Thunfisch-Bohnen-Püree zu Gemüsestiften
10 Min
Pappardelle mit Lammragout
1 Std.
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min
Garnelen Aglio e Olio
20 Min
Pasta alla Putanesca
45min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 Min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35min
Tomaten-Kapern-Pasta
35min
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Sauce all'amatriciana
20 Min