Urządzenia i Akcesoria
Sauce alla Puttanesca
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken50 g
-
Petersilie ohne Stiele1 Bund
-
Knoblauchzehe1
-
Cayenne-Pfeffer¼ TL
-
Olivenöl80 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose400 g
-
Sardellenfilets, in Öl abgetropft2
-
Kapern, eingelegt abgetropft20 g
-
Oliven, schwarz, entsteint halbiert15
-
Oliven, grün, entsteint halbiert15
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1459 kJ /
348 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva l'Italia
75 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30 min
Sauce all'Arrabiata
25 min
Pasta alla Putanesca
45 min
Tintenfischsauce
40 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 godz.
Tomatensugo all'arrabbiata
30 min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35 min
Sauce all'amatriciana
20 min
Melanzane alla Parmigiana
1 godz. 10 min