Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 4 Laugenbrötchen (ca. 300 g), vom Vortag, in Stücken (2 cm)
- 80 g Schalotten, halbiert
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
- 1 EL Öl
- 1 geh. TL Zucker
- 1 Dose Weinsauerkraut (Bruttogew. 810 g), abgetropft und ausgedrückt
- 200 g Sahne
- 200 g Gemüsebrühe
- 4 Scheiben Leberkäse (à ca. 150 g)
- 8 EL süßer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4825 kJ / 1154 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Semmelknödel
50 min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Schupfnudeln
2h
Spätzle
30 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Schwäbische Lasagne
45 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Brezelgugelhupf
1h 10 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min