Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 4 Laugenbrötchen (ca. 300 g), vom Vortag, in Stücken (2 cm)
- 80 g Schalotten, halbiert
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
- 1 EL Öl
- 1 geh. TL Zucker
- 1 Dose Weinsauerkraut (Bruttogew. 810 g), abgetropft und ausgedrückt
- 200 g Sahne
- 200 g Gemüsebrühe
- 4 Scheiben Leberkäse (à ca. 150 g)
- 8 EL süßer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4825 kJ / 1154 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49h
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Sauerbraten
72 godz.
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Brotknöpfle
35 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Brezelgugelhupf
1sa 10 dk
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.