Brezelgugelhupf

Brezelgugelhupf

4.8 220 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 Scheiben

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Paniermehl zum Ausstreuen der Form
  • Laugenbrezeln altbacken, ohne Salz auf der Kruste (350 g), in Stücken (1-2 cm)
    5
  • Bergkäse in Stücken
    60 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Milch
    500 g
  • Eier
    4
  • Mehl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat, gerieben
    2 Prisen
  • Wasser
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 170 kcal / 713 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...