Urządzenia i Akcesoria
Brotknöpfle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen, altbacken (ca. 3 Brötchen), in Stücken150 g
-
Bacon in Stücken80 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Butter30 g
-
Wasser zum Knöpflegaren
-
Salz und etwas mehr zum Knöpflegaren1 TL
-
Mehl250 g
-
Mineralwasser mit Kohlensäure50 g
-
Eier6
-
Schnittlauch in feinen Röllchen1 Bund
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1697 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spätzle
30 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Brotknöpfle mit Salat
1 godz.
Knödelteig-Schnitten
35 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2 godz.
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 godz. 10 min
Brezelgugelhupf
1 godz. 10 min
Schwäbische Lasagne
45 min
Dinnete
2 godz.
Allgäuer Seelen
1 godz. 20 min