Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Brötchen, altbacken (ca. 3 Brötchen), in Stücken
- 80 g Bacon, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- Wasser zum Knöpflegaren
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Knöpflegaren
- 250 g Mehl
- 50 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 6 Eier
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 405 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2sa
Porree-Schinken-Taler
2 Std. 10 Min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Überbackene Bolognese-Pfannkuchen
1h 10 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Frikadellen aus Brotresten
45min
Schwäbische Lasagne
45min
Brezelgugelhupf
1h 10 min
Schwäbische Flachswickel
45min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min