Urządzenia i Akcesoria
Brotknöpfle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen, altbacken (ca. 3 Brötchen), in Stücken150 g
-
Bacon in Stücken80 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Butter30 g
-
Wasser zum Knöpflegaren
-
Salz und etwas mehr zum Knöpflegaren1 TL
-
Mehl250 g
-
Mineralwasser mit Kohlensäure50 g
-
Eier6
-
Schnittlauch in feinen Röllchen1 Bund
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1697 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Brotknöpfle mit Salat
1h
Spätzle
30min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Knödelteig-Schnitten
35min
Brotfrikadellen
25min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Schwäbische Lasagne
45min
Brezelgugelhupf
1h 10min
Dinnete
2h