Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pfannkuchen
- 160 g Mehl
- ¾ TL Backpulver
- 250 g Milch
- 2 Eier
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- ¼ TL Salz
-
150
g Schinkenwürfel, mager
lub 120 g Räucherlachs, in Streifen (ca. 1 x 3 cm)
Kräuter-Frischkäse-Creme
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 400 g Frischkäse
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 Prisen Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Käse-Schinken-Pfannkuchen
40 Min
Zwiebelkuchen
2 Std. 15 Min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 Std.
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 Min
Badischer Flammkuchen
1 Std.
Flammkuchenschnecken am Stiel
1 godz. 50 min
Pfannkuchen-Spargel-Roulade
1h 10min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 Std. 45 Min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.
Pfannkuchenröllchen mit zwei Füllungen
8h