Urządzenia i Akcesoria
Kirschenmichel mit Vanillesauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
Kirschenmichel
-
Eier getrennt2
-
Salz2 Prisen
-
Zucker40 g
-
Milchbrötchen vom Vortag (150 g), geviertelt2
-
Zimt½ TL
-
Milch125 g
-
Butter weich50 g
-
Schmand60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mandeln, blanchiert30 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken30 g
-
Schattenmorellen TK150 g
-
Wasser1000 g
Vanillesauce
-
Milch zimmerwarm500 g
-
1 EiEigelb2
-
Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillepuddingpulver10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33 g
Kalorie
5217 kJ /
1246 kcal
Tłuszcz
65 g
Węglowodany
125 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 godz.
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1 godz. 15 min
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Kirschenmichel
1 godz.
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.