Urządzenia i Akcesoria
Speck-Pfannkuchen mit Salat
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
Pfannkuchen
-
Dill ohne Stiele1 Bund
-
Petersilie ohne Stiele1 Bund
-
Milch500 g
-
Eier5
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 TL
-
weiße Senfkörner2 TL
-
Salz¾ TL
-
Schinkenwürfel roh, durchwachsen250 g
Salat
-
Joghurt, 3,5% Fett300 g
-
Öl30 g
-
Zitronensaft10 g
-
Zucker1 Prise
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Eichblattsalate, grün (ca. 270 g)2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
25 g
Kalorie
1883 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2016
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 godz.
Zwiebelkuchen
2 godz. 15 min
Paprika-Porree-Quiche
1 godz. 40 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1 godz. 15 min
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Ofenpfannkuchen mit Speck
40 min
Porree-Schinken-Taler
2 godz. 10 min
Pizza mit Schwarzwurzel und Serrano-Schinken
1 godz. 30 min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 godz. 30 min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 min