Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberboden
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 500 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 60 g brauner Zucker
Marzipancreme und Fertigstellung
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 500 g Magerquark
- 250 g Mascarpone
- 100 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 25 g Zitronensaft
- 50 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 200 g Sahne
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1553 kJ / 371 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Zimt-Torte
1 Std. 30 Min