
Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Orangen-Suppe mit Lachs
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Knoblauchzehe1
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Süßkartoffeln in Stücken600 g
-
Wasser500 g
-
Orangensaft200 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
-
Zimt1 Prise
-
Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)3
-
Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (ca. 2 cm)250 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
266 kcal /
1113 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy