Kastanien-Radicchio-Kuchen

Kastanien-Radicchio-Kuchen

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser, kalt
    70 g
  • Mehl Type 550
    170 g
  • Kastanienmehl
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Butter in Stücken
    120 g
Füllung
  • Pinienkerne
    40 g
  • Scamorza in Stücken
    80 g
    80 g Bergkäse, in Stücken
  • Radicchio in Stücken
    350 g
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Aprikosen, getrocknet, entsteint in kleinen Würfeln (5 mm)
    80 g
  • Eier davon 1 Ei getrennt
    2
  • Paniermehl
    10 g
  • Sahne
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2330 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...