Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sultaninen
- 50 g Wasser, heiß
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 20 g Tomatenmark
- 300 g Zucchini, in Stücken (3 cm)
- 200 g Aubergine, in Stücken (3 cm)
- 100 g Staudensellerie, in Stücken (2 cm)
- 1 TL Salz
- 1 geh. TL Oregano, getrocknet
- 25 g Pinienkerne
- 40 g Rotweinessig
- 20 g Kapern, klein
- 150 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 12 Scheiben Ciabatta
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft, grob zerzupft
- 15 g Parmesan, in Späne gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Ziegenkäsetartelettes mit Feigen und Chorizo
1h
Frittata italiana
20 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 Min
Gazpacho Andalusia
40 Min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 godz.
Tabouleh mit Aprikosen
35 Min
Focaccia auf apulische Art
1 godz. 40 min
Caponata Siciliana
30 Min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 Min
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min
Sauce alla Puttanesca
25 min