Urządzenia i Akcesoria
Kardamom-Rosen-Shortbread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen150 g
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Rosenblätter, getrocknet2 TL
-
Rohrzucker55 g
-
Langkornreis40 g
-
Ghee (siehe Tipp)100 g
-
Mehl150 g
-
Salz1 Prise
-
Wasser2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
600 kJ /
144 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Shortbread mit Rumrosinen
2 godz.
Masala Chai (Chai-Tee)
15 min
Earl Grey Kulfi
8 godz. 35 min
Sticky-Toffee-Pudding
1 godz.
Safran-Kokos-Milchreis mit Rosenwasser
40 min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Chai Masala
15 min
Lavendel-Shortbread
1 godz.
Sheer berenj (Reispudding)
1 godz.
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 min
Dal Tadka
30 min