![Fenchel-Risotto Fenchel-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FC60617-1FE1-495A-8CB2-75E934C474D7/Derivates/44a71d57-a176-4c90-94c7-74b29a27f05e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Fenchel, in Stücken, das Grün in kaltes Wasser gelegt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 30 g Butter
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli)
- 720 g Gemüsefond
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 50 g trockener Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2421 kJ / 578 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 min
Kürbisrisotto
55 min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 min
Risotto mit Zucchini
40 min
Risotto mit Zucchini
50 Min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min
Fenchel-Risotto
35 min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40 min
Mangoldrisotto
50 Min
G´schwindes Kürbisrisotto
25 min
Erbsen-Risotto
50 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min