Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Fenchel, in Stücken, das Grün in kaltes Wasser gelegt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 30 g Butter
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli)
- 720 g Gemüsefond
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 50 g trockener Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2421 kJ / 578 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Gelbe-Bete-Risotto
2sa
Risotto mit Zucchini
50min
Mangoldrisotto
50min
Kürbisrisotto
55 Min
Grünkohlrisotto
40 min
Fenchel-Risotto
35 Min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 Min
Petersilienwurzel-Risotto
40 min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35 Min
Lachs-Fenchel-Risotto
25min
Risotto mit Zucchini
40 min