Urządzenia i Akcesoria
Linsen-Spinat-Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Möhren in Stücken400 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
rote Chilischote, frisch1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl2 EL
-
Butter1 EL
-
Curry fruchtig3 TL
-
gelbe Linsen, getrocknet200 g
-
Gemüsefond650 g
-
Babyspinat, frisch200 g
-
Sahnejoghurt200 g
-
Limette Bio, 1 EL Schale fein abgerieben, 1 EL Saft ausgepresst1
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1565 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min
Kichererbsencurry
40 min
Chana Masala
45 min
Dhal
40 min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Auberginen-Linsen-Curry
30 min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 min
Dal Tadka
30 min
Grünes Gemüsecurry
50 min
Kichererbsencurry
45 min
Kichererbsen-Kokos-Curry
45 min