![Fenchel-Risotto Fenchel-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F1846BB-AE08-449D-869A-1A9D734B529B/Derivates/5C4C74C2-4BE2-46FC-AFAF-E09BED608503.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Fenchelknollen (ca. 400 g), Fenchelgrün abgezupft und Fenchelknollen in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Butter
- 1000 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 320 g Risottoreis
- 100 g trockener Weißwein
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Kürbisrisotto
55 min
Fenchel-Risotto
40 min
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40 min
Rotkohl-Risotto
50 Min
Mangoldrisotto
50 Min
Risotto mit Basilikum
40 min
G´schwindes Kürbisrisotto
25 min
Erbsen-Risotto
50 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 Min