Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Fenchelknollen (ca. 400 g), Fenchelgrün abgezupft und Fenchelknollen in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Butter
- 1000 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 320 g Risottoreis
- 100 g trockener Weißwein
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Mangoldrisotto
50 min.
Fenchel-Risotto
40 min.
Risotto mit Spargel und Mangold
45 min.
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 min.
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Grünes Spargel-Risotto
45 min.
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 min.
Lachsforelle auf Fenchel-Orangen-Risotto
40 min.
Erbsen-Risotto
50 min.
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min.
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min.