![Mangoldrisotto Mangoldrisotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F783C1C6-5149-4DB4-BE72-2B6D21AD9437/Derivates/092E0874-BDBB-4066-BE48-2AAB2DA7EF59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Schalotten, halbiert
- 200 g Mangold, in Stücken
- 200 g Risottoreis
- 670 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Frischkäse
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1365 kJ / 326 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Grünkohl-Risotto
50 Min
Kürbisrisotto
55 min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Fenchel-Risotto
40min
Petersilienwurzel-Risotto
40min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
45 min
Fenchel-Risotto
35 min