Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Puylinsen, getrocknet, unter kaltem Wasser abgespült und abgetropft
- 750 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 25 g Schalotten
- 25 g rote Zwiebeln
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Rotweinessig
- 30 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1h 45min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 godz.
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10 dk
Konfettisalat
2h 45min
Feldsalat mit Linsen
2 Std. 15 Min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1 godz.
Rotkohl-Slaw
50 min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 min