![Marmitako (Thunfischeintopf) Marmitako (Thunfischeintopf)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9A3DE39-1497-4A30-806A-EA4ED16ECFCD/Derivates/8E948068-F555-4AD6-A37D-A77607F28BEB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g natives Olivenöl
- ½ grüne Paprika, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Tomate (ca. 40 g), geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Paprika de la Vera
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (3 cm)
- 150 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 130 g Thunfisch, frisch, in Würfeln (3 cm)
- 5 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45min
Lamm Keema mit Erbsen
1u.
Schwarzaugen-Bohnen-Ragout mit kleinen Tintenfischen
5h 15min
Thailändische Forellen-Päckchen
35min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1u. 15min
Fischsuppe mit Bulgur - Bulgurlu Balık Çorbası
35min
Fischcurry
45min
Thunfisch mit Kartoffelragout
50 Min
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 Min
Fischeintopf mit Koriander
45min
Lammeintopf mit Paprika
50 Min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1u.