Wersje kompatybilne
Bruschetta de laitue au poulet et poivrons caramélisés
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de poivron rouge, détaillé en lanières
- 90 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 120 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 300 g d'escalope de poulet, sans peau, détaillée en cubes (2 x 2 cm)
- 6 coeurs de laitue
- 1 filet d'huile d'olive extra vierge
- 1 trait de crème de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1384 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes guinéennes
25 Min
Tuiles aux crevettes
40min
Riz méditerranéen aux moules et au chorizo
1 Std. 5 Min
Aubergines farcies à l'orientale
1h 15min
Minigratins à la grecque
20min
Papillotes marocaines
1 Std. 10 Min
Roulés d'aubergine
35min
Crème fouettée citron vert-noisette
5 min
Petits chaussons fourrés
1 Std. 25 Min
Nouilles chinoises aux gambas pimentées
40min
Focaccia apulienne
2h 40min
Tatin de poivron et tapenade
1 Std. 5 Min