Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 300 g mięsa z królika, bez kości
- 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 150 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 100 g warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)
- 1 biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)
- 3 jajka
- masło, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10 min.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Balotyna z kaczki
2h 45 min.
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9hod. 45min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet
3sa
Schab gotowany na parze
1sa 50 dk
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2sa 10 dk