
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny pasztet z królika
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
wody700 g
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
ziarna ziela angielskiego2 - 3
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
mięsa z królika, bez kości300 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w kostkę200 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę100 g
-
wątróbki drobiowej oczyszczonej150 g
-
pieczarek przekrojonych na pół100 g
-
warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)100 g
-
biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)1
-
jajka3
-
masło do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
222 kcal /
929 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet
3 godz.
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min