Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny pasztet z królika
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
-
700 g wody
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
300 g mięsa z królika, bez kości
-
200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w kostkę
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
150 g wątróbki drobiowej oczyszczonej
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół
-
100 g warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)
-
1 biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)
-
3 jajka
-
masło do natłuszczenia formy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
12.4 g
Kalorie
929 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Pasztet
3 godz.
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.