Ciasto z trzech rodzajów czekolady

Ciasto z trzech rodzajów czekolady

4.6 791 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • 3 jajka o temp. pokojowej
  • 1 szczyptę soli
  • 125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 60 g migdałów, ze skórką
    60 g migdałów, blanszowanych
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki
  • 125 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
Mus czekoladowy
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 120 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
Ganache z białej czekolady
  • 30 g wody
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 72.3 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 2645.7 kJ / 632.3 kcal
Tłuszcz 51.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 30.1 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...