Wersje kompatybilne
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 200 g buckwheat flour
- 300 g milk
- 1 medium egg
- 250 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 40 g salted butter
Filling
- 20 g unsalted butter
- 3 dessert apple, peeled, cored, cut in 8 pieces
- 12 scallops
-
15
g brandy
lub 15 g Calvados - 150 g double cream
- 85 g smoked pork sausage, cut in pieces plus 6 thin slices (andouille or kabanos)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
Alternatywne przepisy
Brown Rice Salad with Trout
35min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Basil pesto
10min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1 godz.
Watercress and Oat Soup
35min
Grain Bread with Cashew Butter
55min
Millet
45 min
Buckwheat Crêpes
30 min
Walnut Butter
25min
Houmous
13 Std. 30 Min
Sumac and Tahini Houmous
10min