Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried green lentils
- water, for covering lentils
- 4 tbsp curry powder
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 tbsp paprika, sweet
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 40 g onions, cut in halves
- 1 dried bay leaf
- 20 g tomato purée (concentrated)
- 200 g plain yoghurt
- 200 g coconut milk
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 dk
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 min
Beef goulash with bread dumplings
1 Std. 30 Min
Chicken Tagine
25 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 dk
Lentil Curry Stew with Chicken
8h 35 min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 Std.
Garlic and White Bean Stew
50 dk
Pollock and Coriander Fishcakes with Savoy Rice
1h 50min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10 min.
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 dk