Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pain blanc rassis
- beurre, pour le plat à gratin
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 650 g de lait
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de jambon blanc, coupé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1778.7 kJ / 425 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Croque flammekueche
55min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1h 20min
Gâteau de pain perdu aux framboises
35min
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Porkkanalaatikko (Gratin de carotte)
1h 15min
Tourteau fromager
50min
Gâteau pomme de terre-chocolat
1 Std. 10 Min
Quiche de Noël au fromage et à l'oignon (Royaume-Uni)
1h 45min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min