Wersje kompatybilne
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 tranches de pain d'épices
- 4 c. à soupe de rhum brun
- 70 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 200 g de chocolat noir cassé en morceaux
- 250 g de beurre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4303 kJ / 1035 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Fridge cake de Noël
3 Std. 15 Min
Galette des Rois aux noisettes et confit de citron
15h
Reine-de-Saba aux noisettes grillées
1sa 20 dk
Galette des rois aux marrons et noisettes
1h 35 min
Dômes banane et chocolat
6 Std. 30 Min
Tarte aux noix
3sa
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3 Std. 45 Min
Le drômois
12h 45 min
Bûche banane-cacahuète
4 Std.
Tarte chocolat café
3 Std. 15 Min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Bouchées caramel-chocolat
4h 45 min