Wersje kompatybilne
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 tranches de pain d'épices
- 4 c. à soupe de rhum brun
- 70 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 200 g de chocolat noir cassé en morceaux
- 250 g de beurre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4303 kJ / 1035 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Fruité acidulé
50min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20 min
Tarte abricot-pistache
1 godz. 15 min
Tarte crémeuse aux fraises
2 godz.
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 Std.
Bavarois cerise-pistache
6 godz. 30 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Fridge cake de Noël
3ωρ. 15 λεπτ.
Crumble aux fraises et aux pommes, crème au basilic
50min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 godz.
Grand financier à la noisette
55 min
Délice pomme-speculoos
12 Std.