Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de chile verde, chilaca
- 200 g de queso chihuahua
- 2 dientes de ajo
- 110 g de cebolla blanca
- 100 g de tomate verde
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de crema (35% grasa)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1835.8 kJ / 438.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 627.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de xoconostle y morita asado
20min
Chicharrón en salsa verde
25min
Huevos al albañil
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Quesadillas de chicharrón prensado
30min
Salsa picante de cacahuate
15 Min
Machaca con huevo
35min
Chiles rellenos en frío
1sa 25 dk
Chiles rellenos de bacalao
1h 15min
Pico de gallo con frutas y hierbabuena
15 Min
Birria
14h
Pasta al poblano
35min