Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 6 elotes, sin hojas y limpios
- 2 chiles poblanos, sin semillas, ni venas y en trozos
- 10 g epazote
- 2 ¼ cdita de sal
- 50 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 869 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Mole de olla
35min
Mole de olla vegano
45min
Chicharrón en salsa verde
35min
Esquites de feria
25min
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35min
Chiles en escabeche
1h
Ensalada de nopales
20min
Tamales dulces de pasas
2h