Urządzenia i Akcesoria
Chileatole
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porción
Składniki
-
900 g de agua
-
320 g de granos de elote fresco
-
2 chiles poblanos sin semillas, ni venas y en trozos
-
10 g epazote
-
2 ¼ cdita de sal
-
50 g de harina de maíz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
6 g
Kalorie
869 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COCINA DEL DIARIO
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Sopa de lima yucateca
40 min
Aporreadillo guerrerense
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Cremoso de chiles en nogada
45 min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Atole de higo
25 min
Caldo de habas con nopales
9 godz.
Rajas con elote
20 min
Tamales oaxaqueños
2 godz.
Caldo de camarón
40 min
Sopa de nopales
45 min