Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 6 elotes, sin hojas y limpios
- 2 chiles poblanos, sin semillas, ni venas y en trozos
- 10 g epazote
- 2 ¼ cdita de sal
- 50 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 869 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de elote
1u.
Sopa de nopales
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Entomatado de res con verdolagas
1u.
Pan de elote
2u.
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Molito de cacahuate y morita
35min
Caldo poblano
35min
Sopa de verdolagas
50min
Mole de olla vegetariano
1u.
Pozole Blanco
1u.