Marinierter Lachs mit Thai-Spargel

Marinierter Lachs mit Thai-Spargel

4.2 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Koriander
    ½ Bund
  • Schalotten
    2
  • Sesamöl
    20 g
  • Sojasauce
    30 g
  • Limettensaft
    30 g
  • Austernsauce
    30 g
  • frische Lachsfilets ohne Haut (à 150 g)
    4
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Süßkartoffeln in Würfeln (3 cm)
    300 g
  • Thai-Spargel in Stücken (3 cm)
    200 g
    200 g Spargel, grün, in Stücken (3 cm)
  • Shiitakepilze, frisch halbiert
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)
    1 Bund
  • Erbsen, TK aufgetaut, abgetropft
    300 g
  • Speisestärke
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 728 kcal / 3048 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...