Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Sojasauce
- 120 g Sake (japanischer Reiswein)
- 20 g Zucker
- 8 Frühlingszwiebeln
- 8 Hühneroberkeulen, ohne Haut, ausgelöst
- 3 - 4 EL Sesamöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3071 kJ / 735 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Yakisoba mit Shrimps
40 Min
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30 Min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2h
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Gebackenes Hähnchen mit Tapenade und Kartoffelpüree mit karamellisierten Zwiebeln
2 Std. 15 Min
Chicken Drumsticks mit Whisky-Glasur
45 Min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1h 40min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2 Std. 10 Min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1 Std.