Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Sojasauce
- 120 g Sake (japanischer Reiswein)
- 20 g Zucker
- 8 Frühlingszwiebeln
- 8 Hühneroberkeulen, ohne Haut, ausgelöst
- 3 - 4 EL Sesamöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3071 kJ / 735 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Thai-Hähnchensalat
30 Min
Hühnchen Katsu Curry mit Reis
1h
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2 Std. 15 Min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2h
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3 Std. 30 Min
Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri
50min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20min
Asiatisches Schmorfleisch
2 Std. 30 Min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min