Schopfbratenkoteletts mit Knoblauch-Tomaten-Butter

Schopfbratenkoteletts mit Knoblauch-Tomaten-Butter

4.8 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen halbiert
    4
  • Butter in Stücken
    200 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • getrocknete Tomaten, ohne Öl konserviert
    40 g
  • Honig
    15 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • frische Dille Spitzen abgezupft
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 ½ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
    1 TL
  • Schweinekoteletts vom Schopfbraten (je min. 3 cm dick)
    8

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 570 kcal / 2383 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...