![Weißbrot Weißbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c5c8effc-9d51-46e7-b86c-c968a9f9fcf8/Derivates/f3565049-b2da-45d9-af43-46eaae22c4f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 60 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 60 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Poolish
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 270 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 470 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheiben
- Kalorie
- 436 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Ciabatta
17hod.
Buttermilchbrot
18 godz.
Kommissbrot
15sa 30 dk
Oberländer
14sa 30 dk
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Joghurtbrot
14 Std. 50 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Bauernbrot
16h 15 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Baguettes parisiennes
15sa 30 dk