Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salzige Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Salz
- 50 g Essig
Eiscreme
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 600 g Milch, 3,5% Fett
- 200 g Sahne
- 30 g Zucker
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Karamell-Bonbons
2 Std.
Salz-Karamell-Toffees
1h 45min
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Sauce Hollandaise
15 min
Karamell-Parfait
7 godz.
Krokant
1 godz. 30 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2 Std.
Karamell
30min
Karamellsauce, salzig
20 min
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Eis
2h 30 min
Baisergeister
4 godz.