Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen

Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen

3.8 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

Limoncelloeis
  • Schlagobers
    150 g
  • Vanillezucker (1 EL)
    10 g
  • Eidotter
    6
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale gerieben
    1 EL
  • Zucker
    45 g
  • Zitronenlikör (z. B. Limoncello)
    65 g
  • Ricotta
    135 g
Pistazienkekse
  • Bio-Zitrone
    1
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker (1 TL)
    5 g
  • Salz
    1 Prise
  • Dinkelmehl, glatt
    100 g
  • Pistazien, gesalzen, geschält
    60 g
  • Olivenöl
    70 g
  • Natron
    1 TL
Fertigstellung
  • Feinkristallzucker
    180 g
  • Eiklar
    6
  • Salz
    1 Msp.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 674 kcal / 2821 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...