Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour la finition
- 350 g de poires, type Williams, avec la peau, épépinées et coupées en morceaux
- 200 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 1 c. à soupe de levure boulangère sèche - 300 g de farine à pain, type Manitoba
- 200 g de farine de seigle
- 1 ½ c. à café de sel
- 150 - 200 g de gorgonzola, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2u. 45min
Gnocchis aux épinards et au gouda
1u.
Cake au miel, romarin et gorgonzola
1u.
Crumble de confit de canard aux noix
1u.
Tatin d'oignons au thym
2u.
Pesto d'olive, chèvre et thym
15min
Cake pesto-mozzarella
45 min
Cake au camembert et à la poire
1 Std. 5 Min
Cake chèvre et noix
50min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min