Tajine d'agneau aux cerises

Tajine d'agneau aux cerises

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de gingembre frais
  • 35 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de ras el-hanout
  • 1 c. à café de coriandre en poudre
  • 950 g d'eau
  • 60 g de miel
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 700 - 800 g d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux (2 cm env.)
  • 400 g de semoule de blé dur fine
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 350 g de cerises dénoyautées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1100.8 kcal / 4618.2 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 57.5 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...