Wersje kompatybilne
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 20 g extra virgin olive oil, plus 2 Tbsp and extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
Topping
- 100 g mozzarella cheese, drained, cut in pieces
- 100 g Fontina cheese, cut in pieces
- 240 g tinned artichoke hearts (drained weight), quartered
- ground black pepper, to taste
- white truffle oil, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2786 kJ / 665 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
Alternatywne przepisy
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1 Std.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 Min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 Min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1 Std. 30 Min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min